Pirkkalan vasemmisto jatkaa entisin voimin

20.3.2019

Pirkkalan Vasemmistoliiton vuosikokouksessa 17.3. valittiin puheenjohtajisto ja johtokunta. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Jouni Kallioluoma. Varapuheenjohtajana toimii edelleen Rauno Lehtinen sekä sihteerinä ja rahastonhoitajana Marketta Hyvärinen. Johtokunnan muut jäsenet ovat Senni Almusa, Jouko Koivunen, Mikko Kuoppa, Hannele Ranta ja Jouni Rasi.

Kaakkois-Pirkkalan osayleiskaavaehdotuksen hylkääminen ja kaavan valmistelun lopettaminen ei juurikaan saanut kokousväeltä ymmärtämystä. Ehdotus olisi tullut asettaa kuntalaisten nähtäväksi ja jatkaa sitten valmistelua saatujen palautteiden perusteella.

Yritysten saaminen Pirkkalaan edellyttäisi yritystonttien kaavoittamista, koska jo kaavoitetut alkavat loppua. Myöskään kaavoitettuja asuntoalueita ei ole loputtomasti.

Kaavoituksen myötä olisi Taaporinvuoresta tehty luonnonsuojelualue. Nyt se ei toteudu.

Pirkkalan menestyksellinen maapoliittinen ohjelma voi nyt ajautua vaikeuksiin, koska kunnan maanomistus on suurelta osin nyt hylätyn kaavan alueella. Kunnan ei ole taloudellisesti järkevää kaavoittaa muita kuin omia maitaan. Naistenmatkantien joukkoliikennekäytävän varrella kunnalla sen sijaan ei ole maanomistusta kuin joidenkin jo kaavoitettujen puistoalueiden osalta. Paineet lunastusmenettelyjen käyttöön saattavat lisääntyä, jos kunnan halutaan kasvavan.

Jouni Kallioluoma