Suupantorilla tavattiin vasureiden 30-vuotissynttäreillä

11.9.2022

Vasureiden tarjoilut maittoivat torilla kävijöille
Vasureiden tarjoilut maittoivat torilla kävijöille
Aurinko todellakin paistoi Suupantorilla
Aurinko todellakin paistoi Suupantorilla

Pirkkalan Vasemmistoliitto vietti lauantaina 10.9. Suupantorilla 30-vuotisjuhlaansa. Yhdistys merkittiin yhdistysrekisteriin 10.3.1992, joten ihan tarkka syntymäpäivä oli jo mennyt. Juhlamieli oli silti korkealla.

Aurinkoinen lämmin syyspäivä helli synttärijuhlijoita ja paikalle saapuneita kuntalaisia. Tarjolla oli sen seitsemää sorttia; karkit, munkit ja lihapiirakka kahvin ja teen kera maistuivat.

Torilla käytiin keskusteluja päivänpolitiikasta ja meitä toinen toistaan seuranneista kriiseistä. Viimeisimpänä tietysti Venäjän laiton hyökkäys Ukrainaan ja siitä koitunut energiakriisi Euroopassa. Toki myös Pirkkalan kunnan asioita puitiin.

SOTE-uudistuksen jälkeen kuntien tehtävät puoliutuvat, kun sosiaali- ja terveysasiat siirtyvät vuoden vaihteessa uusille hyvinvointialueille. Siitäpä seuraa kysymys, että Pirkkalassa pitäisi hyvinvoinnin edistämiseksi tehdä?

Ylitse muiden näyttäisi pirkkalalaisilla olevan pitkäaikainen toive omasta uimahallista. Uimahalli, mieluiten keskustassa Suupalla, palvelisi kaikkia kuntalaisia vauvasta vaariin.

Pirkkalan Vasemmistoliitto on vahvasti uimahallin toteuttamisen kannalla. Asiaa on pähkitty ja selvitelty kunnassa jo vaikka kuinka kauan, joten toteuttamispäätösten aika alkaisi hyvinkin nyt jo olla.

Pirkkala investoi nyt mm. koulurakentamiseen paljon, mutta kunnan rahoitusasema on vahva. Kunnan päättäjiltä vaadimmekin nyt jämeriä päätöksiä uimahalliasian eteenpäin viemiseksi.

Jouni Kallioluoma, pj. Pirkkalan vasemmistoliitto