Vaalisäpinää Pirkkalan Suupantorilla

28.3.2023


Sunnuntaina 19.3. oli Pirkkalassa Suupantorilla kaikkien puolueiden yhteinen vaalitori. Pirkkalainen-lehti haastatteli pirkkalaisia eduskuntavaaliehdokkaita. Muille kuin pirkkalaisille ei puheenvuoroja juurikaan tarjottu, mutta vasemmiston Anna Kontula sentään päästettiin mikrofonin varteen.

Kun oli vaalitilaisuus, johon kaikki puolueet saivat osallistua, niin vähän ihmetyttää, miksi puheenvuoroja rajattiin. Toisaalta; paikalla oli useampiakin vasemmiston ehdokkaita, muista puolueita taisivat olla paikalla vain pirkkalaiset ehdokkaat. Olisiko kansa saanut ”liikaa” oikeaa tietoa leikkausten ”välttämättömyydestä”, vai mikä oli rajoitusten syynä. Ken tietää.

Anna Kontula kiinnitti aivan oikein huomiota tämän päivän polttavimpiin ongelmiin eli ilmastonmuutokseen ja luontokatoon. Niiden rinnalla muut asiat, kuten velkaantuminen ovat pikkujuttuja. Jos maapallosta tulee elinkelvoton, on aika sama, miten paljon velkaa kullekin entiselle valtiolle ennen kaiken kuolemaa jäi.

Ja jo ennen sitä täydellistä tuhoa; mikä onkaan se joidenkin tavoittelema suomalaisuuden ydin, jos kaikki luonto eläimiä, lintuja, pölyttäjiä ja jopa Kalevalan mukaan maailman muninutta sotkaa myöten on hävinnyt?

Sopisi todellakin miettiä asioiden mittasuhteita ja niiden merkitystä.

Jouni Kallioluoma